Rijbewijs
Beginnend beroepschauffeurs kunnen op verschillende manieren worden geholpen om een groot rijbewijs te halen.
Leerplichtige jongeren kunnen zich inschrijven bij een ROC in de buurt voor de MBO-2 opleiding ‘chauffeur wegvervoer’, waarin ook het C-E rijbewijs en de vakbekwaamheid zijn inbegrepen. STL biedt hen via een BBL-traject en een spaarregeling de mogelijkheid om dat te doen zonder een (studie)schuld op te bouwen.
Ook voor werknemers in de sector die graag chauffeur willen worden, de doorstromers, zijn er mogelijkheden om via SOOB-subsidie opgeleid te worden.
Zij-instromers, werknemers vanuit een andere sector of vanuit werkloosheid, zijn nog steeds van harte welkom op de recruteringsavonden waar zij voorlichting krijgen van STL over het subsidietraject en kennis kunnen maken met hun nieuwe werkgever.
Meer informatie over alle trajecten is te verkrijgen bij het Sectorinstituut Transport en Logistiek (T: 088259611 of via de website).
Indiensttreding chauffeurs
Bij de indiensttreding van een chauffeur is het verstandig om als werkgevers goed te kijken naar de geldigheid van de relevante rijbewijzen. Op deze manier kunnen zaken als ingetrokken rijbevoegdheid of valse rijbewijzen snel worden herkend. Dit kan via de RDW.
Doorlooptijd CBR
Beroepschauffeurs die hun rijbewijs verlengen, moeten rekenen op zeker een half jaar doorlooptijd bij het CBR. Alle informatie over de vernieuwde procedure om de rijgeschiktheid vast te stellen, is te vinden op de site van het CBR.
Als de chauffeur op tijd is begonnen met de verlenging van het rijbewijs, maar toch aanloopt tegen vertraging waardoor de tijdige verlenging van uw rijbewijs gevaar loopt, dan biedt TLN uitkomst door middel van de spoedprocedure die met het CBR is afgesproken. Informeer naar de mogelijkheden via de TLN Ledendesk.