Wat betekent dit voor jou?
Bedrijven die met levensmiddelen werken dienen aspecten zoals Reiniging en Ontsmetting (R&O), temperatuurcontrole, persoonlijke hygiëne en tracking & tracing van goederenstromen terug te laten komen in een verplicht op te stellen voedselveiligheidssysteem dat gebaseerd is op HACCP – Hazard Analysis and Critical Control Point (‘gevaren analyse en kritische controle punten’). In dit systeem zijn de voedselveiligheidsrisico’s in kaart gebracht. Ook wordt er in dit systeem beschreven hoe die risico’s worden beheerst. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) controleert hierop.
Een dergelijk bedrijfsspecifiek systeem kan gebaseerd worden op de Hygiënecode Transport Opslag en Distributie, of de voorschriften van een kwaliteits- (/certificering-) systeem.
TLN informeert bedrijven over het gebruik van regelgeving, Hygiënecode en kwaliteitssystemen. TLN geeft de Hygiënecode Transport, Opslag en Distributie uit. Dit is een handleiding waarmee een bedrijfsspecifiek HACCP-plan opgezet kan worden om de voedselveiligheid bij transport en logistieke bedrijven gegarandeerd kan worden. Als je hulp zoekt bij het implementeren van een voedselveiligheidssysteem voor jouw organisatie dan kan TLN je in contact brengen met externe adviseurs.